Македонија

Мицкоски: Во судот пред јавноста се пуштаат нови бомби, додека за Заев снимките од Поткуп се позади затворени врати

Секогаш кога му е потребно на Зоран Заев и секогаш кога треба да има алиби за сите погрешни политики се појавуваат бомбите. Тоа е израз...
Македонија

Уставен суд со постапка за членот кој предвидува тужба за оспорување на татковството или на мајчинството

Уставниот суд на Република Македонија на вчерашната седница поведе постапка за членот 67 став 2 и за членот 70 став 2 од Законот за семејство,...