Македонија 14. март 2021. / 19:52

Арсовски: Николовски се фали за запленети 30 кг путер, а молчи за шверц на 5 шлепери тутун на негови блиски пријатели

Арсовски: Николовски се фали за запленети 30 кг путер, а молчи за шверц на 5 шлепери тутун на негови блиски пријатели

Љупчо Николовски и Зоран Заев молчат за шверцуваните 5 камиони тутун, а се фалат со запленети 30 килограми путер со поминат рок, изјави денеска портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, Димче Арсовски.

Граѓаните веќе се свесни, оваа Влада е веќе со поминат рок и ќе заврши онаму каде што и е место, на политичкото буниште. Додека се фалат за запленети 30 килограми путер, цела Влада на чело со Љупчо Николовски молчи за 5те шлепери шверцуван тутун преку фирмата Студенац Шпед, која е на негов близок пријател, вели тој.

Јовевски, Русковска, Антикорупциска, МВР, сите молчат и се соучесници на сторениот криминал за кој има потврда дека се случил шверц на тутун и од Царинската управа. Во години кога тутунарите се најоштетени земјоделци во државава, нема откуп, немаат субвенции и секојдневно протестираат за нивната мака, Љупчо Николовски молчи за шверц на 5 камиони тутун и згора на се, се фали со запленети 30 внимавајте килограми путер, а ги штити неговите пријатели кои што шверцуваат. Настрана од путерот кој им е единствено за мачкање очи на народот, оваа Влада на СДСМ е со поминат рок. Одговорност за целиот криминал мора да има и ќе има. Ниту едно кривично дело нема да остане неказнето, изјави Арсовски.