Македонија 14. март 2021. / 23:00

Нов земјотрес во Македонија

Нов земјотрес во Македонија

Земјотрес со среден интензитет вечерва повторно е почувстуван на територија на Република Македонија. Имено, станува збор за земјотрес со јачина од 3.8 степени по Рихтер.

Епицентарот на земјотресот е во близина на Мавровското езеро, а го почувствувале жителите на околните градови – Тетово, Гостивар и Кичево.