Македонија 14. март 2021. / 17:30

Тортевски за путерот на Николовски: Не е возможно да е толку глуп

Тортевски за путерот на Николовски: Не е возможно да е толку глуп

Љупчо Николовски, вицепремиерот за борба против корупција, вчера информираше дека е пронајден и запленет путер со поминат рок на употреба, кој инаку би го довел во опасност здравјето на граѓаните. Адвокатот и еден од лидерите на партијата „Твоја”, Александар Тортевски, смета дека се работи за свесен гаф на Николовски нарачан од партиските пропагандисти на СДСМ.

Ова со путерот може да биде само партиска задача за Николовски да се изглупира јавно со цел да се сврти фокусот на јавноста од скандалот со вакцините. Не е возможно да е толку глуп без наредба да го постира ова.