Македонија 12. февруари 2019. / 11:53

(ВИДЕО) Знамето на НАТО поставено пред Владата – Заев ја поздрави Република Северна Македонија

(ВИДЕО) Знамето на НАТО поставено пред Владата – Заев ја поздрави Република Северна Македонија

Денеска на свечената церемонија беше поставено знамето на НАТО пред Владата.

На церемонијата присуствуваа претставници од Владата, од Собранието, од Армијата како и поранешни политичари.

Премиерот Зоран Заев се обрати пред присутните на свеченоста и даде осврт на досега сработеното за да се постигнат стратешките определби, НАТО, а во видливо време и ЕУ.

– Да живее европска Република Северна Македонија, да живее НАТО. – беа завршните зборови на премиерот.