Македонија 13. June 2018. / 14:20

Специјалците на готовс: Комитите организираат протест против промена на името

Специјалците на готовс: Комитите организираат протест против промена на името

Навивачите на Вардар- Комити денеска повикаа на протест против промена на уставното име на Македонија.

Поради оваа најава, МВР се подготвува, со цел протестот да помине во најдобар ред, без насилни инциденти.

Како што објави порталот Експрес, протестот ќе го обезбедуваат повеќе специјални единици на МВР.