Македонија 13. ноември 2020. / 18:30

Николовски во одбрана на Зекири: Немам информација дека тој е вмешан во корупциски скандал

Николовски во одбрана на Зекири: Немам информација дека тој е вмешан во корупциски скандал

Немам информација дека Мухамед Зекири е вмешан во корупциски скандал, изјави вицепремиерот за борба со коруцпијата, Љупчо Николовски во емисијата „Трилинг“ на Телевизија 24.

На новинарското прашање за тоа дали се точни информациите за наводна вмешаност на потпретседателот на СДСМ, Мухамед Зекири во коруптивен скандал кој дел од медиумите го најавуваат како Рекет 3, Николовски вели дека секој може да каже што сака, но дека тој нема слушнато за ваков случај.

Вели дека за било кој случај треба да постапуваат институциите и дека за секого треба да има одговорност. Порачува дека ако Владата утврди некаква одговорност, морална, тие бараат одговорност за функционерите.