Хроника 13. март 2021. / 21:53

Николовски повика на истрага за запленет путер со поминат рок на употреба

Николовски повика на истрага за запленет путер со поминат рок на употреба

Љупчо Николовски, вицепремиерот за борба против корупција, вечерва информира дека е пронајден и запленет путер со поминат рок на употреба, кој инаку би го довел во опасност здравјето на граѓаните.

Акцијата била изведена одАгенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) кај операторот Евро Млекара ДООЕЛ Скопје, а производот е повлечен од пазарот.

Во акција на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) кај операторот Евро Млекара ДООЕЛ Скопје е пронајден и запленет…

Posted by Ljupcho Nikolovski on Saturday, March 13, 2021

„Заштитата на граѓаните и нивното здравје се на прво место. Повикувам на целосна истрага и одговорност!“, информира Николовски.