Хроника 04. март 2021. / 19:52

Силен земјотрес со јачина од околу 6 степени почувствуван во Македонија

Силен земјотрес со јачина од околу 6 степени почувствуван во Македонија

Земјотрес со јачина од 5.9 степени ја погоди Лариса, на стотина километри од Солун во Грција.

Ова е нов удар по серијата на земјотреси изминативе денови, меѓу кои повеќето беа почувствувани и во Македонија.