Македонија 15. март 2021. / 10:47

Земјотрес почувствуван во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид, Кичево и во Скопје

Земјотрес почувствуван во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид, Кичево и во Скопје

Земјотрес со локална магнитуда од 3.8 Рихтерови степени е регистриран синоќа во 22.38 часот во епицентралното подрачје Тетово – Гостивар, на 65 километри југозападно од Скопje, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Опсерваторијата информира дека според досегашните податоци, земјотресот бил почувствуван од населението во Маврово, Гостивар, Тетово, Дебар, Охрид, Кичево и Скопје со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.