Економија 07. март 2021. / 21:02

Трипуновски до СДСМ: Ги доведовте земјоделците до питачки стап, го гледате само личниот интерес

Трипуновски до СДСМ: Ги доведовте земјоделците до питачки стап, го гледате само личниот интерес

Преку статус на својот Фејсбук профил, Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ упати критика кон власта поради тоа што тие се фалат со субвенциите кои ги доделиле на земјоделците. Како што вели, тие работи не се за фалење, туку се основна обврска која секоја влада треба да ја спроведе.

Тој наведува дека во недостиг на проекти, на подобрување на стандардот на македонскиот земјоделец, Зоран Атанасов, кој до вчера бил директор на Агенција за храна и ветеринарство, а кој патем ја уништил институцијата поради неспособност и неработа, го потценуваат трудот и маката на земјоделците.

 

Го слушам како Зоран Атанасов се фали дека исплатиле субвенции на земјоделците, а притоа заборава да каже дека тоа не се…

Posted by Цветан Трипуновски on Sunday, March 7, 2021