Свет 17. април 2018. / 12:25

Роб Џојс ја напушта Белата куќа

Роб Џојс ја напушта Белата куќа

Минатата недела оставка поднесе и советникот за внатрешна безбедност на доналд Трамп.

Координаторот на Белата куќа за кибер безбедност, Роб Џојс ќе ја напушти функцијата и ќе се врати на својата претходна работа во Агенцијата за национална безбедност.

Минатата недела оставка поднесе и советникот за внатрешна безбедност на доналд Трамп.

Двете оставки следат по назначувањето на Џон Болтон за советник за национална безбедност на Трамп.