Свет 10. август 2020. / 17:27

Падна либанската влада по масовните протести и експлозијата во Бејрут

Падна либанската влада по масовните протести и експлозијата во Бејрут

Либанската влада поднесе оставка, потврди министерот за здравство Хамад Хасан, пренесоа странските медиуми.

Целата влада си поднесе оставка, рече Хасан.

Либанската влада падна за помалку од една недела по огромната експлозија во Бејрут. Во експлозијата загинаа повеќе од 200 луѓе. Експлозијата беше причина и за неколкудневните насилни протести.