Свет 06. март 2019. / 23:16

Лондон: Ѓорчев на средби во парламентот на Велика Британија и Домот на лордовите

Лондон: Ѓорчев на средби во парламентот на Велика Британија и Домот на лордовите

За време на својата посета на Велика Британија пратеникот Влатко Ѓорчев се сретнал со членови на британскиот парламент и Домот на лордовите.  Пратеникот Влатко Ѓорчев пренесува на социалната мрежа фејзбук дека на средбите го користел името Македонија и ги информирал за состојбите во нашата држава.

Во Лондон имав повеќе средби со членови на британскиот парламент и Домот на лордовите.

Се сретнав со пратениците John Whittingdale, Џон Гроган, Кејт Грин и Chris Matheson – Chester MP од редовите на Конзервативната и Лабуристичката партија.

Од Домот на лордовите се сретнав со лордот Бозвел (Lord Boswell of Aynho), лордот Хоувел (Lord Howell of Guildford), баронесата Кузинс (Baroness Coussins), лордот Џеј (Lord Jay of Ewelme), баронесата Хопер (Baroness Hooper), лордот Долакиа (Lord Dholakia) и баронесата Анелеј од Ст. Џонс (Baroness Anelay of St Johns).

На сите средби го користев името МАКЕДОНИЈА и ги информирав за состојбите во нашата држава.

Велика Британија е важен партнер, пријател и сојузник на Македонија.

Мора да ги засилиме политичките и економските односи.
🇲🇰🇬🇧.