Свет 16. мај 2018. / 14:20

Брутална воспитувачка – децата за казна ги терала да пијат врела вода

Брутална воспитувачка – децата за казна ги терала да пијат врела вода

Воспитувачка во Кина е обвинета за злоупотреба на деца, бидејќи ги присилувала да пијат врела вода за казна.

Шокантните брутални методи ги открила мајка чиј син не можел да јаде дома, со изговор дека го боли грлото. Мајката го одвела на лекар кој со прегледот установил дека грлото на детето е повредено.

Преку разговор со момчето мајката дознала дека воспитувачката го присилила него и уште неколку деца од неговата група да пијат врела вода за казна, бидејќи зборувале.

Надзорната камера во градинката снимила момент во кој се гледаат децата собрани околу воспитувачката која стои зад нив иим дели врела вода, која они потоа ја пијат.

Истрагата покажала дека воспитувачката немала потребни квалификации и била суспендирана од работа.