Скопје 01. април 2020. / 19:47

(ФОТО) Шилегов потроши 1 милион евра за чистење снег – ама сега снегот нема кој да го исчисти!

(ФОТО) Шилегов потроши 1 милион евра за чистење снег – ама сега снегот нема кој да го исчисти!

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов оваа зима потроши над 30 милиони денари за приватна фирма да ги одржува скопските улици. Согласно договорот обвската на таа фирма заврши на 15ти март и сега градот е беспомошен додека паѓа снег.

Вкупно, приватната компанија за две години доби 1 милион евра, но затоа што и е заврпен договорот, сега таа не чисти снег.

Се потрошија над 1 милион евра од буџетот а за периодот во кои се потрошија, снег не падна.

Наместо овие средства градода ги наменеше за купување на 10 тина половни возила специјализирани за одржување на улици во услови на снег, возила кои сега во моментов веќе ќе беа на улиците и ќе го чистеа снегот, тој се одлучи да ги даде на приватна фирма која ги стави на својата сметка а цела зима скоро и да немаше трошоци. Истиве возила ќе беа од корист за градот Скопје и наредните зими.

Колку успешно и колку домаќински Петре Шилегов го води градот најдобро проценете сами.