Регион 08. ноември 2019. / 11:28

Турските безбедносни сили започнаа нова операција против ПКК во источна Турција

Турските безбедносни сили започнаа нова операција против ПКК во источна Турција

Турција ја почна антитерористичката операција „Каран-5“ со вклучување на речиси три илјади припадници на силите за безбедност, соопшти турското Министерство за внатрешни работи.

Операцијата ја изведуваат 179 тимови со 2.625 луѓе во округот Дијарбакир, Бингол и Муш во источна Турција.