Регион 09. јули 2019. / 16:25

Јорданов: Србија првин во НАТО, па после во ЕУ

Јорданов: Србија првин во НАТО, па после во ЕУ

По изјавата на Ивица Дачиќ, Бугарија ќе мора да покаже посилна позиција во врска со пристапот на Србија во Европската униј“, вели поранешниот амбасадор на Бугарија во Македонија Александар Јорданов, пренесува expres.mk.

Време е да му се каже на Белград дека европската интеграција на Србија ќе започне откако оваа земја ќе аплицира за членство во НАТО. Проширувањето на Европската унија во Западен Балкан е процес кој може да се гарантира само ако земјите ја гарантираат нивната безбедност …изјавил Јорданов како што пренесуваат белградски медиуми.