Македонија 11. јануари 2019. / 09:07

Заев ќе остане запаметен како политичарот кој ја продал Македонија

Заев ќе остане запаметен како политичарот кој ја продал Македонија

Зоран Заев оди спротивно на волјата на народот, изразена на референдумот на 30 септември, и прави се за да го промени уставното име, соопштија од ВМРО-ДПМНЕ.

– Народот јасно кажа дека не прифаќа промена на името и тоа секој политичар треба да го почитува. Зоран Заев се што прави вклучително и насилната промена на името е со цел задржување на власт и пљачкосување на државата преку криминални тендери – стои во соопштението.

Од опозицијата кажуваат дека државниот апарат веќе две години не е функционален, па наместо реформи и проекти, власта се насочи кон распродажба на државните и национални интереси.

– Образованието е во хаос, здравството на колена, земјоделието во очај. Буквално црнила на секое поле. Црнилата кои ги донесоа во секојдневието не можат да ги избришат со распродажбата на името. Зоран Заев е човекот кој ќе остане запаметен како политичарот кој ја продал Македонија – соопштуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Според нив Заев работи само за своите лични и бизнис интереси.

– Зоран Заев и СДСМ мора да си заминат. Црнилата не смеат да бидат наше секојдневие. Зората мора да изгрее за Македонија – порачува опозицијата.