Македонија 06. август 2020. / 16:30

ВМРО-ДПМНЕ: Зборовите на Заев не се искрени, туку напротив, лицемерни

ВМРО-ДПМНЕ: Зборовите на Заев не се искрени, туку напротив, лицемерни

Зборовите на Заев не се искрени, туку напротив, ова е лицемерен став. Тој изминатите години остави печат на сите тужби и обвиненија врз новинари, вршеше прогон и етикетирање на медиуми и поминуваше несанкционирано физичко насилство врз новинари, велат од ВМРО ДПМНЕ.

Јавноста се уште памети како јавно прогласи медиуми за политички непријатели, како новинари беа вербално напаѓани на прес конференции од страна на негови поддржувачи, како нарекуваше со погрдни зборови новинари и ред други притисоци кои ги вршеше врз медиумите и новинарите.И од Зоран Заев да е, премногу е. Ваквите испади кои не се ретки и кои во континуитет се провлекуваат низ годините, го покажуваат неговиот личен, но и политички карактер и мора да бидат осудени принципиелно од сите чинители, соопштија од ВМРО ДПМНЕ.