Македонија 06. октомври 2019. / 15:20

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е опкружен со советници кои си го навредуваат својот народ

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е опкружен со советници кои си го навредуваат својот народ

Само во кабинетот на Заев има белосветски мешетари од типот на Александар Обрадовиќ и Зоран Башановиќ. Заев е опкружен со советници кои си го навредуваат својот народ, како Мирослав Грчев, кој за македонската нација и држава вели дека се лага и измислени, се вело во соопштението на ВМРО ДПМНЕ.

– Само Зоран Заев во својот кабинет, како советници има криминалци, луѓе вмешани во насилство и пукање, како Сокол и Силвио. Тимот на Зоран Заев е криминален како него. Тимот на Зоран Заев не може да понуди ништо ново. Тимот на Зоран Заев ја влече Македонија надолу. За разлика од тимот на Зоран Заев тимот на Христијан Мицкоски е составен од врвни професионалци, секој докажан во областа од која доаѓа. Граѓаните на последните мерења на јавно мислење веќе кажаа што мислат за Зоран Заев и тимот околу него, затоа доаѓа време за промена. СДСМ заминува во опозиција, велат од  ВМРО-ДПМНЕ.