Македонија 06. октомври 2019. / 12:09

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е на прав пат за во опозиција

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ е на прав пат за во опозиција

СДСМ е на прав пат за во опозиција. Македонија не смее да продолжи да тоне со Зоран Заев. ВМРО-ДПМНЕ е опцијата која може да ја носи Македонија напред. Неспоредливи се кадровските капацитети на тимот на Заев со тимот на Мицкоски. Советник на Заев за енергетика е Митко Андреев, човек со кого местеа тендери, а на Мицкоски Сања Божиновска, докторант на Харвард, се вели во соопштението на ВМРО ДПМНЕ.

-Неспоредливо е да се компарираат Миле Зечевиќ со професорите Александар Климовски или Лазар Јовевски.Не можат да се споредат Тања Чочарова со Гордана Силјановска Давкова. ВМРО-ДПМНЕ како стручни соработници на Мицкоски има луѓе со кредибилитет, професионално докажани, СДСМ како советници на Заев има нереализирани ликови, од кои голем дел се со сомнително минато, велат од ВМРО ДПМНЕ.

Македонија има потреба од луѓе кои ќе работат за државата, а не за сопствениот џеб, како што е сега со Зоран Заев на власт.На Македонија не и се потребни повеќе луѓе без знаење и капацитет. Македонија има потреба од професионалци, кои си ја знаат работата и кои ќе го направат потребното за обнова на Македонија. Граѓаните се погласно бараат промени. СДСМ мора да си замине. Потребни се предвремени избори час поскоро, пишуваат од Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ