Македонија 25. јануари 2021. / 15:08

ВМРО-ДПМНЕ: Пендаровски никако да излезе од сенката на Заев

ВМРО-ДПМНЕ: Пендаровски никако да излезе од сенката на Заев

ВМРО-ДПМНЕ со реакција околу потпишувањето на указот за Законот за попис од страна на претседателот Стево Пендаровски. Од опозицијата велат дека со овој потег на претседателот, покажува дека не му е грижа за здравјето на граѓаните.

-Пендаровски повторно покажа дека е вазал на Зоран Заев.

Стево Пендаровски никако да испадне од сенката на криминалецот Зоран Заев, потпишувајќи го указот на законот за попис се стави во целосна заштита.

Многу добро знае потрчкото на Зоран Заев, Стево Пендаровски дека овој закон за попис и оваа операција, е политичка операција, а не статистичка.

Тој пред само еден месец бараше целосен консензус околу законот за попис и сега самиот тој се посипа со пепел.

Знае Стево дека оваа криминална власт целосно ја игнорираше опозицијата при процесот на изготвување и носење на законот за попис.

Власта не прифати ниту еден амандман на опозиција, на брутален начин го злоупотреби европското знаменце, не сакаше да се воведат терминали за отисок на прст, а исто така знае Стево дека нема време да се спроведе овој попис.

Дали Стево Пендаровски како претседател на Македонија му е грижа за здравјето на граѓаните? Во време на кризна состојба заради епидемијата со КОВИД-19, Стево потпиша указ на закон за попис. Па нели беше загрижен Стево пред само неколку недели за здравјето на граѓаните. Гледа ли Стево Пендаровски дека десетици држави во Европа ја откажаа ова статистичка операција. ВМРО-ДПМНЕ е за попис на населението и домаќинствата, но не ваква политичка операција која нема да ги даде реалните резултати од овој процес. Покрај Зоран Заев одговорност ќе понесе и Стево Пендаровски за пропаѓање на пописот.