Македонија 21. февруари 2020. / 19:31

(ВИДЕО) Заев призна: Ние веќе не сме македонска политичка партија – ние сме мултиетничка партија

(ВИДЕО) Заев призна: Ние веќе не сме македонска политичка партија – ние сме мултиетничка партија

„За прв пат ќе смогнеме сили да направиме предизборна коалиција со албански партии. Ние веќе не сме македонска политичка партија – ние сме мултиетничка партија со доминантно македонско гласачко тело, но таков ни е и етничкиот состав на државата. Сето тоа ни дава зџа право да бидеме фаворити на овие избори“ – изјави лидерот на СДСМ, Зоран Заев.