Македонија 16. јануари 2019. / 18:42

(ВИДЕО) Палевски под полициска опсада: Интервју на „Лидер” за политичката состојба во земјава

(ВИДЕО) Палевски под полициска опсада: Интервју на „Лидер” за политичката состојба во земјава

Во неделното интервју на Лидер, разговаравме со познатиот скопски бизнисмен и политичар Љупчо Палевски, кој во моментов работи на почнување на нов политички проект.

Поради тоа што заедно со движењето „Бојкотирам” Палевски имаше намера да организира протест пред Владата, сега се соочува со полициска репресија и 24 часовен надзор од полицијата која е паркирана пред седиштетото на „Трета република”.

Меѓу другото, со Палевски разговаравме и за актуелната политичка ситуација во земјата, но и за светските политички случувања.

*Нашето интервју беше снимено на 13.01.2019, во него Палевски истакна дека е можно излегување на САД од НАТО, 2 дена подоцна, истата информација беше објавена во New York Times.