Македонија 10. ноември 2020. / 14:00

(ВИДЕО) Меркел им порача на Заев и Борисов дека мора да се согласуваат

(ВИДЕО) Меркел им порача на Заев и Борисов дека мора да се согласуваат

Германската канцеларка Ангела Меркел која дигитално учествува на Самитот во Софија им порача на Заев и Борисов дека мора да се согласуваат кога се работи за европската иднина на регионот.

Берлинскиот процес секогаш е поврзан со помирувањето на недоразбирањата и наследствата од минатото и се надеваме дека и овој процес ќе помогне. Она што мора да го кажам е дека мора да се согласувате. Не заборавајте го тоа, затоа што е многу важно, порача Меркел на крајот.