Македонија 12. јули 2019. / 10:48

Турција и Чешка го ратификуваа Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Турција и Чешка го ратификуваа Протоколот за членство на Македонија во НАТО

Народното собрание на Република Турција и Парламентот на Чешката Република вчера го ратификуваа Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО, објави Алсат-М.

Ратификацијата на Протоколот во Турција ја потврди на Твитер и шефот на турската делегација во Парламентарното собрание на НАТО Осман Ашкин Бак.