Македонија 15. март 2021. / 09:36

Ковид-пациентите ги полнат болниците: Скопје и Прилеп водат по бројот на активни случаи

Ковид-пациентите ги полнат болниците: Скопје и Прилеп  водат по бројот на активни случаи

Повторно пламнуваат бројките на заболени од ковид 19. Пандемијата не се стишува а викендов малку помал број на регистрирани заболени.

Во Скопје има најголем број на активни случаи, или  5.695 заразени со Ковид-19.

Прилеп полека се приближува до 900 заболени, следни се Куманово и Тетово со по 824 односно 410 активни случаи соодветно.

Зголемениот број на нови заболени од Ковид-19, ги зголеми и активираше болничките капацитети.

Повторно се отворија ковид центрите на Клиниката на нефрологија, Клиниката за Гастроентерохепатологија, Клиниката за Очни болести и ковид центарот на Клиниката за уво нос и грло.

Во овој момент на ниво на држава има вкупно 11.640 активни случаи додека дијагностицирани со вкупно 112.646 лица од почетокот на пандемијата.