Македонија 12. февруари 2021. / 09:37

Таравари: Размислуваме за коалиција на Алијанса за Албанците и ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори

Таравари: Размислуваме за коалиција на Алијанса за Албанците и ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори

Градоначалникот на Гостивар Арбен Таравари вели дека сериозно се размислува за коалиција на Алијансата на Албанците и ВМРО-ДПМНЕ за локалните избори.

Знаејќи како ќе функционираат СДСМ и ДУИ, како функционираа во 2017, би требало да се здружиме. Тогаш изгубивме ние, три општини зедовме, и ВМРО изгуби многу и тие три-четири општини земаа. Меѓутоа, ако настапиме заедно во коалиција, тоа ќе биде транспарентно. Јавно кажувам, ако одлучиме да соработуваме, ќе седнеме и ќе кажеме пред граѓаните ние сме договорени, Алијанса, Алтернатива и ВМРО, и вака ќе излеземе на избори, рече Таравари во емисијата „Прашањето ми е следно“ на порталот “Инфомакс”.

Таравари посочи дека овие избори не исклучуваат коалицирање и со турска и ромска партија.

Ако настапиме заедно, од 80 општини ќе земеме над 50, изјави Таравари.