Македонија 11. јули 2018. / 19:14

Стоилковски: Ова не се аплаузи, ова се шамари за Македонија

Стоилковски: Ова не се аплаузи, ова се шамари за Македонија

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски, по повод денешниот Самит на НАТО, на својот Фејсбук профил напиша:

„Ова не се аплаузи, ова се шамари за Македонија“.


Инаку денеска НАТО објави дека ја поканува владата во Скопје да започне преговори за членство во Алијансата, а целосната интеграција би се завршува, откако ќе се имплементира договорот за промена на името со Грција.