Македонија 06. март 2020. / 13:59

Стоилковски: До Обвинителството ги поднесовме индициите за сторен криминал со Шпанско село 2

Стоилковски: До Обвинителството ги поднесовме индициите за сторен криминал  со Шпанско село 2

Денеска до Основното јавно обвинителство и Републичкото јавно обвинителство ги поднесовме индициите за сторен криминал и можна корупција во врска со скандалот Шпанско село 2, де што според нас е во режија на министерот за здравство Венко Филипче, изјави Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО ДПМНЕ.

Ги поднесовме индициите и очекуваме институциите сами овој пат да поработат експедитивно, како што експедитивно поднесуваат обвиненија и носат пресуди кога станува збор за оние што имаат критика кон власта, кон октоподот, кон Зоран Заев, па да видиме со каква експедитивност ќе поработат Вилма Русковска, Љубомир Јовевски и другите обвинители туку во Републичкото и основното јавно обвинителство, како и обвинителството за организиран криминал и корупција.Сметаме дека постојат сериозни индиции кои што одат до откривање на сериозен криминал и корупција, на кршење на законот за јавни набавки и сметаме дека со ова ќе се покаже дали Венко Филипче ќе остане незаменлив за октоподот на власт предводен од Зоран Заев или пак хибридниот режим ќе упати порака „многу си ги одбрал друже“.Очекуваме реакција од страна на јавното обвинителство, изјави Стоилковски.