Македонија 04. март 2021. / 16:07

СДСМ нема ниту збор за тендерите на Филипче, ниту одговор за товарањето пари за фирмите блиски до него

СДСМ нема ниту збор за тендерите на Филипче, ниту одговор за товарањето пари за фирмите блиски до него

ВМРО-ДПМНЕ се јави со реакција на соопштението на СДСМ кое што се однесуваше на прес конференцијата на Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.

„СДСМ немаат ниту збор за тендерите на Венко Филипче, ниту имаат одговор за товарењето на пари од здравството за фирми блиски до Филипче и СДСМ.

Обидот за дефокус од СДСМ од најновиот, последниот во редицата тендер скандали на функционери на СДСМ, нема да ги реши проблемите во здравството, ниту ќе донесе вакцини против КОВИД 19.

Партија водена од неколкукратно аболиран криминалец не би смеела да отвори уста за право и правда, но честа и образот одамна се избегани од СДСМ“, пишуваат од опозициската партија.