Македонија 29. септември 2020. / 11:05

Рама на фотографија од Лешница напиша прекрасна Албанија – Арсовски реагира: Неспособноста на СДСМ не дотера до тука

Рама на фотографија од Лешница напиша прекрасна Албанија – Арсовски реагира: Неспособноста на СДСМ не дотера до тука

Албанскиот премиер Еди Рама синоќа објави фотографија од Кривошијска река на Шар Планина и пределот познат како Лешница на Фејсбук, притоа пишувајќи дека таа ја претставува прекрасната Албанија.

-Прекрасната Албанија. Кањонот на Лешница, напиша Рама покрај фотографијата од водопадите на реката Лешница на Шар Планина.

По објавувањето на фотографијата следеше бура на коментари на социјалните мрежи, а реакција од македонската Влада се уште нема.

На реакциите се приклучи и портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски.

„Не е срамота да не знаеш, човек учи додека е жив.
Срамота е да провоцираш и да си играш со чувствата на граѓаните на соседна држава.
Но, не можам ни да се лутам, бидејќи неспособноста на СДСМ не дотера до тука. Моментално како држава сме во ситуација каде што на најслабото дете му прават детска игра “шутка” и детево гледа кој најмалку го удирал и му вика “извини” само затоа што малку го удирал.
Е, до тоа не доведе неспособноста на Заев и Димитров.
А, кога сме веќе кај водопадите од Долна Лешница, бидејќи уметниците поретко учат географија, да повториме: Долна Лешница е месност на Шар Планина, дел од планина кој се наоѓа и припаѓа во Република Македонија (поголемиот дел од Шара припаѓа во РМ).
И сметам дека Долна Лешница е едно многуте најубави места кои ги има Република Македонија.
Значи да заклучиме: Повеќе учиме географија, помалку провоцираме. Не е срамота да учиш бидејќи не знаеш, срамота е да не знаеш, а да се правиш дека знаеш.
За крај, мислам дека почитуваниот г. Еди Рама треба да ги посети водопадите кај Долна Лешница и да ја почувствува убавината на таа македонска природа. Ем ќе ужива, ем ќе има шанса да научи географија“, напиша Арсовски.