Македонија 11. септември 2019. / 00:05

НОВИ ДЕТАЛИ ОД ПРЕГОВОРИТЕ: Заев ја спасува Вилма Русковска

НОВИ ДЕТАЛИ ОД ПРЕГОВОРИТЕ: Заев ја спасува Вилма Русковска

Нов брифинг со детали пристигна до редакцијата на „Лидер”.

Според новите информации преговорите одат во ќорсокак затоа што преговарачкиот тим на власта по секоја цена сака да ја промовира обвинителката Вилма Русковска како решение.

Власта прави се за да ја спаси Вилма Русковска со нов предлог во таа насока, со што се докажува де факто дека Заев се бори за директно влијание во обвинителството. Воедно Заев и власта играат игра и за спас на сите вработени во СЈО, роднини и пријатели кои се вработени по клуч на непотизам и претходно беа компромитирани со низа скандали. За потсетување таму се вработени братучеди, сестри, кумашини на обвинители од СЈО и кадри на СДСМ – вели нашиот извор.