Македонија 15. јануари 2020. / 17:29

(НОВА АУДИО БОМБА) Заев бара мито, 26 минути!

(НОВА АУДИО БОМБА) Заев бара мито, 26 минути!

Нова аудио бомба од сега веќе поранешниот премиер Зоран Заев како бара мито, осамна на социјалната мрежа Јутуб.

Се работи за истиот случај од 2014 година, во кој екс премиерот, а тогашен градоначалник на Струмица бараше едно евро по квадрат за легализирано земјиште да се однесе кај неговиот брат Вице и едно евро во црквата.

Аудиото го објави Зоран Божиновски.

Инаку, за овој случај премиерот доби ослободителна пресуда од судот.

Погледнете го видеото и проценете сами.