Македонија 05. јули 2018. / 20:08

Мицкоски: Заев често пати се колне и после истите колнења ги прекршува

Мицкоски: Заев често пати се колне и после истите колнења ги прекршува

Претседателот на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во своето гостување во емисијата „Топ Тема“ на телевизија Телма истакна дека Зоран Заев работи против националните и државните интереси.

Според Мицкоски и покрај фактот што Заев се заколнал пред Уставот, постојано го крши Уставот и законите на Македонија.

-Кога станува збор за колнењето, тоа е негова одлика да често пати се колне, а гледаме дека и покрај тие колнења тој истите ги прекршува. Така што, она што се заколнал пред Уставот дека ќе ги штити интересите на граѓаните, ќе го штити државниот и националниот интерес, ќе ги штити законите и Уставот во пракса се случува сосема спротивното, вели Мицкоски.