Македонија 15. септември 2019. / 20:44

Мицкоски: Меѓународната заедница и ВМРО-ДПМНЕ имаат одлична соработка

Мицкоски: Меѓународната заедница и ВМРО-ДПМНЕ имаат одлична соработка

Десничарската ВМРО-ДПМНЕ и меѓународната заеднца имаат одлична соработка заснована на факти и аргументи, вели претседателот на партијата Христијан Мицкоски, кој вечерва гостува во интервју на МРТ 2.

– Секогаш кога разговараме, разговараме на принципиелна основа, со факти. И се додека се држиме до фактите и аргументите и не импровисираме, е продолжиме да имаме одлична соработка. Првиот момент кога некој од соговорниците ќе го напушти овој принцип, тогаш можеби и нема да имаме толку конструктивна соработка. – рече Мицкоски.