Македонија 19. декември 2020. / 11:06

Мицкоски: Kакви и судии да имаме, криминалот ќе се амнестира додека постојат политичари како Заев

Мицкоски: Kакви и судии да имаме, криминалот ќе се амнестира додека постојат политичари како Заев

Излажаа и за ветингот на судиите, затоа што го држат на краток ланец сваровски и трас-трас судството за да амнестираат криминал, но тоа нема да ги спаси за криминалите, ќе одговараат до последен, стои во објавата на фејсбук на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицксоки.

Тој потсетува дека Зоран Заев ветуваше ветинг во судството и дека тоа минатата година беше главна тема.

-Јас тогаш реков дека нам пред да ни се случи ветинг во судството, треба да се случи ветинг на политичари, поточно какви и судии да имаме, се додека има некој како Заев кој се јавува по судии и диктира одлуки, ќе имаме криминал кој се амнестира и судии кои се корумпирани. Да ги прочистиме политичарите пред тоа да се направи со судиите.

Кога го соопштив тоа, власта ме посипа со лаги дека сум го штител сваровски судството. Гледам пред некој ден министерот за правда рече нема да има ветинг. Значи повторно излажаа.

А тоа е така затоа што истите сваровски судии кои носат трас-трас одлуки станаа слуги на Заев и сега не му сметаат. Токму затоа државата ни е најкриминална во Европа.

Треба да знаат дека по промената на власта ќе одговараат сите до еден, до последниот кој направил и заштитил криминал. Треба да се стави крај на криминалното мочуриште и на политичарите со тесни врски со судството. Ќе одговараат!

Излажаа и за ветингот на судиите, затоа што го држат на краток ланец сваровски и трас-трас судството за да амнестираат…

Posted by Hristijan Mickoski on Saturday, December 19, 2020