Македонија 10. октомври 2019. / 19:04

Мицкоски: Jас сум убеден дека ВМРО-ДПМНЕ ќе биде убедлив победник на парламентарните избори

Мицкоски: Jас сум убеден дека ВМРО-ДПМНЕ ќе биде убедлив победник на парламентарните избори

Јас сум свесен дека сте навикнати на кампањски средби со граѓаните, но ние се трудиме како народна партија да бидеме целото наше време со граѓаните и да ги слушнеме нивните проблеми, нивните маки и тие проблеми и маки да ги преточиме во решенија и одговори во нашите политики. Дел од таквите редовни теренски активности на ВМРО-ДПМНЕ се и овие кои што ги опфаќа и обновата на Македонија, ова го изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во изјава за емисијата 360 степени.

Тој додава дека освен оваа теренска активност следуваат и многу други.

Се надевам дека и што поскоро ќе имаме и кампања за предвремени парламентарни избори каде што исто така ќе можеме да разговараме и за политиките копи што се резултат на сите оние теренски активности и средби со граѓаните, додава Мицкоски.

Тој исто така истакнува дека ВМРО-ДПМНЕ е подготвено веднаш да оди на предвремени парламентарни избори.

Очигледно е дека тој кој што вели дека блеска практично моли бога да нема избори за да може уште некој месец да ја продолжи својата политичка кариера и за да може арамилукот да потрае уште некој месец и тој во овој момент бега од избори за да не биде поразен како што навистина ќе биде од страна на граѓаните. Не само што мислам јас сум убеден дека ВМРО-ДПМНЕ ќе биде убедлив победник на парламентарните избори, вели Мицкоски.