Македонија 14. мај 2020. / 15:13

Каракачанов го пофали Заев за конструктивноста а пофалби за тврдењата дека сме Бугари добија Тричковски и Малески

Каракачанов го пофали Заев за конструктивноста а пофалби за тврдењата дека сме Бугари добија Тричковски и Малески

Вицепремиерот на Бугарија, Красимир Каракачанов, во интервју за „Тв стар“ го пофали лидерот на СДСМ Зоран Заев дека бил контруктивен и го прифаќал она што Бугарија ќе го побара од него. Тој отворено рече дека ако на изборите победи ВМРО-ДПМНЕ Бугарија нема да дозволи почеток на преговорите со Македонија.

Каракачанов ги спомна и Денко Малески и Бранко Тричковски дека и они тврделе дека ВМРО е бугарска организација и дека Македонците пред 1944 година биле Бугари.

Преговори ќе нема, а за 20 или десет години ќе зборуваме како да ги заштитиме правата на Македонците во Албанската провинција-Македонија-рече Каракачанов.