Македонија 23. ноември 2018. / 20:05

Игор Јанушев: Ова власт ќе замине во историјата како најнеспособна

Игор Јанушев: Ова власт ќе замине во историјата како најнеспособна

Во своето интервју за Курир, Генераниот Секретар на ВМРО ДПМНЕ коментира бројни актуелни случувања на домашната политичка сцена.

Одговарајки на прашањето околу пресудите на поранешните функционери на ВМРО ДПМНЕ, и зошто сметаат дека се работи за политички прогон, Јанушев го посочува координираното однесување на пратениците на СДСМ, особено на претсдеателот Зоран Заев и главниот судија кој ги донесува конечните пресуди.

Во однос на рејтингот на ВМРО ДПМНЕ, Јанушев потсети дека многу анкети и во врска со референдумот покажувале дека тој ќе биде успешен, па се покажале како погрешни. Јанушев изјави дека од ВМРО ДПМН се сигурни во вољата на народот кој сака промена на актуеланата власт, која како што тој вели, ќе си замине како најнеспособна во историјата.

Целото интервју можете да го прочитате, односно видите ТУКА.