Македонија 20. ноември 2020. / 19:51

Главната медицинска сестра во болницата во Битола поднесе неотповиклива оставка

Главната медицинска сестра во болницата во Битола поднесе неотповиклива оставка

Главната медицинска сестра во Клиничката болница во Битола, Радмила Бајовска, поднесе неотповиклива оставка, објави Нова Македонија.

Бајовска е сестра со долгогодишно искуство и таа беше главна сестра во изминатите неколку години, објави Нова Македонија.

За оставката на местото главна сестра, Бајовска покрај директорката на болницата Билјана Гагачевска, лично го запознала и министерот за здравство Венко Филипче.

Причините за оставката на медицинската сестра Бајовска засега не се познати.