Македонија 21. јуни 2019. / 17:58

Ѓорчев на конференција на конзервативните партии во Лондон

Ѓорчев на конференција на конзервативните партии во Лондон

Членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и секретар за меѓународна соработка Владимир Ѓорчев во периодот 20 – 22 јуни во Лондон присуствуваат на конференција на ИДУ (Меѓународната демократска унија) и Конзервативната партија на Велика Британија во соработка со Вестминстер фондацијата.

Конференцијата во Лондон ја отворија генералниот секретар на ИДУ Кристијан Катнер и Карлота Реди, директор за меѓународни односи на Конзерваривната партија на Велика Британија.

На конференцијата присуствуваат голем број на пратеници и секретари за меѓународна соработка на конзервативните партии од светот кои припаѓаат на десниот центар.

ВМРО- ДПМНЕ долги години соработува со Вестминстерската фондација за демократија и Конзервативната партија на Велика Британија, а двете партии се членки на ИДУ, најголемата светска организација на партии на десниот центар.