Македонија 17. ноември 2020. / 18:23

Герила акција: На повидок е нова градска плажа во Охрид – „Пресуши езерово“

Герила акција: На повидок е нова градска плажа во Охрид – „Пресуши езерово“

Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, денеска изведе герила акција, сакајќи да укажат на алармантната состојба во која се наоѓа Охридското Езеро.

-Откако полека, полека пресушува езерото поради негрижата на власта, на повидок е нова градска плажа, порачаа младите од ВМРО-ДПМНЕ Охрид.

Инаку денеска Охридското Езеро е на минимално дозволеното ниво од 693,10 м.н.в.

Откако полека, полека пресушува езерото поради негрижата на власта, на повидок е нова градска плажа.

Posted by УМС Вмро-Дпмне О.К Охрид on Tuesday, November 17, 2020