Македонија 16. август 2019. / 22:32

Гајзер: На Фејсбук се отворени лажни профили со моето име, Заев сака да знае со кого комуницирам

Гајзер: На Фејсбук се отворени лажни профили со моето име, Заев сака да знае со кого комуницирам

Мојот фејсбук-профил е хакиран. Уште од 9 август се отворени неколку лажни профили. Ниту еден од новите профили не е мој. Тоа е стапица. Некој се обидува да ги лови противниците на Владата, вели во изјавата за МКД.мк Ларис Гајзер, новинар на италијанскиот весник „Ла верита”.

Ве молам не контактирајте кој било друг профил на Ларис Гајзер – апелира италијанскиот новинар.

Гајзер посочи дека се работи за класична стапица со која македонските власти се обидуваат полесно да дојдат до имињата на нејзините противници, на луѓето од опозицијата. Се работи за неколку лажни профили преку кои македонскиот премиер Зоран Заев сака полесно да дојде до некаква листа со имиња.

Ги замолувам сите Македонци да бидат внимателни затоа што мојот вистински профил веќе има 5.000 пријатели, па не можам да примам нови пријатели. Хакери отвориле лажни профили и сега други хакери ги хакираат лажните профили. Интересна приказна – вели Гајзер за МКД.мк.

Тој уште еднаш додаде дека неговата наредна приказна за случајот „Рекет“ ќе предизвика вистински земјотрес.

Јас сум спремен. Сега сe зависи од сведоците. Чекам да ми кажат дека се сигирни, дека се безбедни и дека можам да објавам – вели Гајзер.