Македонија 04. август 2020. / 17:53

ДПА ќе коалицира со СДСМ

ДПА ќе коалицира со СДСМ

Демократската Партија на Албанците и официјално објави дека ја  прифатила понудата од Зоран Заев, за да биде дел од новата влада. Азем Садику од ДПА ја потврди информацијата  по средбата со Радмила Шеќеринска и Оливер Спасовски која се одржа денеска во Клубот на пратениците.

Имавме покана за денешната средба и бевме заедно, делегацијата на партијата сопретседателот. Ни се понуди можноста да бидеме дел од идната влада предводена од претседстелот на СДСМ, Зоран Заев и ние како партија ја прифативме поканата и се формирани работни групи кои ќе се предводат од претседателот и секретарот на СДСМ Љупчо Николовски, изјави Садику.

Тој истакна дека на денешната средба не се разговарало ниту за ресорите и дека сите детали се оставени на работните групи.