Македонија 14. June 2018. / 11:05

Борисов солидарен со “братята” Заев и Димитров: Му откажа средба на Иванов, оти им рекол “СИКТЕР!”

Борисов солидарен со “братята” Заев и Димитров: Му откажа средба на Иванов, оти им рекол “СИКТЕР!”

Премиерот на Бугарија, Бојко Борисов, ја откажал средбата со македонскиот претседател, Ѓорге Иванов, јавуваат бугарски медиуми.

Бугарскиот портал „24 часа“ информира дека Борисов побарал министерката за надворешни работи, Екатерина Захариева, да не го прима македонскиот претседател. Од порталот наведуваат дека причината за откажување на средбите е арогантното поведение на Иванов да ја прекине по две минути средбата со Заев и Димитров.