Македонија 23. декември 2020. / 10:28

Борисов до Заев: Мора да се поддржуваме едни со други и да бидеме солидарни

Борисов до Заев: Мора да се поддржуваме едни со други и да бидеме солидарни

Откако вчера бугарската влада објави дека земјата ќе донира за Македонија дел од секоја пратка вакцини против ковид-19, што ги купи директно од производителите, денеска премиерот Бојко Борисов објави дека разговарал за ова прашање со неговиот колега во Скопје, Зоран Заев.

„Ние секогаш сме подготвени да им помогнеме на нашите најблиски соседи и пријатели. Ова му го кажав на премиерот Зоран Заев, кој ни се заблагодари за нашата подготвеност да им помогнеме обезбедувајќи вакцини против ковид-19. Ситуацијата е навистина тешка и ние мора да се поддржуваме едни со други и да бидеме солидарни. Животот на секого е најважен и ние ќе вложиме максимални напори да го зачуваме“, напиша бугарскиот премиер на „Фејсбук“.

Винаги сме готови да помогнем на нашите най-близки съседи и приятели. Това казах на премиера Zoran Zaev, който ни…

Posted by Boyko Borissov on Tuesday, December 22, 2020