Македонија 06. ноември 2020. / 21:41

Андоновска: ПР-от на Венко не може да ја покрие црната реалност на здравствениот систем

Андоновска: ПР-от на Венко не може да ја покрие црната реалност на здравствениот систем

Секој ден се повеќе загрижени граѓани, се повеќе луѓе кои не можат да добијат здравствена услуга, се повеќе изгубени животи, пишува Марија Андоновска од член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

ПР-от на Венко не може да ја покрие црната реалност на здравствениот систем! Неспособноста убива! Оставка!, пишува Андоновска, објавувајќи видео од вчерашниот протест на партијата каде пред Владата беа оставени 1.071 каранфил во знак на почит кон 1.071 починат од корона.