здравство

Пронајдени се 18 резултати на тема „здравство“
Економија

Филипче задоволен од зголемувањето на платите на здравствените работници: Ваква инвестиција немало со години наназад

Направивме многу напори и не само што докторите ќе добијат 10 проценти зголемување на платата од јануари 2019 година, туку и медицинските...
Економија

Ребалансот на буџетот помина, наместо капитални инвестиции, ќе се финансираат долговите во општините, ПИОМ и здравството

Наместо капитални инвестиции Владата со ребаланост ќе ги покрива долговите на општините и на Фондовите за пензиско и здравствено осигурување...
Македонија

В. Д. Директорите во болниците со истечен мандат отвораат тендери, министерот Филипче најавува решенија за нивно вработување

Дел од директорите на клиниките, болниците и здравствените домови, на кои во текот на минатиот и овој месец им истече мандатот за вршител...